dimarts, 26 d’abril del 2011

La Gran Retallada


CiU va de mica en mica. Va alternant. Primer una polèmica estúpida, després una retallada. Un bon exemple: Rigau censura l'actitud de nens que van a un concert i després treu la sisena hora.

Ara la retallada ha tocat a la L9 del metro. Després de paralitzar les estacions de Ciutat Aeroportuària, Eixample Nord, Motors, Manuel Girona i Muntanya, ara treu, amb la mateixa excusa, totes les del tram central fins nou avís.

Així, queden paralitzades les estacions de Campus Nord, Prat de la Riba, Sarrià, Mandri, El Putxet, Lesseps, Sanllehy, Guinardó | Hospital de Sant Pau i Plaça Maragall, no sé si la nova de La Sagrera.

Tot i això, les tres tuneladores en marxa continuaran perforant. Una és arribant a Prat de la Riba, i ha d'arribar a Mandri. La segona és entre Guinardó | Hospital de Sant Pau i Sanllehy, i es troba aturada per tasques de manteniment, segons el DTS. La tercera, i més endarrerida, és entre Ildefons Cerdà i Provençana, i també es troba en manteniment.

Diuen que no s'aturaran, però això tampoc és clar segons molts mitjans de comunicació com el Periódico o associacions com la PTP.

La qüestió està en la importància d'aquest tram, el III, que és el més vital per la mobilitat a Barcelona, ja que seria una tercera via Llobregat-Besòs que descarregaria la L1 i la L5, ja a dia d'avui coŀlapsades. A part de la mobilitat de riu a riu, també compta amb intercanviadors tan vitals com Sarrià (L6, S1, S2, S5 i S55), Lesseps (ja a més del 90% completada) o Guinardó (al 95%).

Tot i semblar-me una incoherència monumental que aturin les estacions centrals, podria arribar a entendre si es fés deixant-hi almenys els 4 intercanviadors i que les altres estacions s'anéssin inaugurant paulatinament mentre la línia funciona com un exprés.

Però no es pot esperar inversions en infrastructures d'un govern que prefereix retallar la sanitat o l'educació abans que mantenir l'impost de successions o l'IRPF com eatava a les classes altes.

Benvolguts frikis del metro, això és un govern de dretes. El que ha votat la ciutadania, el que es mereix, i aquest és el metro que tindrem al final de la legislatura.
L1 igual
L2 igual
L3 igual
L4 igual
L6 igual
L8 igual
L9 i L10 potser obren la pota sud

2 comentaris:

  1. Ja, es el govern que alguns per desgracia han votat, creien ves a saber que... pero sembla inaudit que la gent voti dretes quan se sap que les dretes mai fan res de bó pel ciutadà... Però la gent es aixi i despres pateixen el que pateixen la gent, poder hi ha massa ric o clase mitja alta per Catalunya o simplement la gent es idiota. No ho sé, pero cal que no deixem que ens prenguin el pel. Les retallades son per pagar a la banca com a prima per les seves errades i contribuir a la reducció del estat del benestar aconseguit... Cal lluitar. Estic d'acord cal obrir tota la L9 ja (el tram central doncs amb els intercambiadors només i anar fent, pero es vergonyos que es pari una infraestructura ja retrasada desde fa massa temps...). Vergonyos.

    ResponElimina