dijous, 17 de febrer del 2011

El Clot - Aragó: La Vergonya de Rodalies

Andanes 3 i 4 de l'estació de El Clot - Aragó
Sens dubte, de totes les estacions de Rodalies a Barcelona i de la línia de Sant Celoni, no en conec d'altres, la més depriment, bruta, lletja i abandonada és la del Clot - Aragó. Amb la construcció de La Sagrera i l'adaptació necessària a PMR que necessita, l'estació hauria de ser considerada per a una reforma integral que acabés amb l'estat decrèpit en el que es troba.

Fins i tot hi ha un accés tancat al final de l'andana, digne de les més cèlebres estacions fantasma, on la brutícia s'acumula en munts i els drogadictes van a satisfer tot tipus de necessitats.

Ara el govern no hi faria res, valgui'm déu de gastar diners, però juntament amb La Sagrera s'hauria de dur a terme:
• L'adaptació a PMR, que ja s'està fent amb el tancament dels accessos Canonge Rodó i Aragó Meridiana Sud aquest mes.
• La rehabilitació del vestíbul. Per rematar-ho, rajola blanca no estaria malament. Al sostre, planxes d'alumini amb focus rodons com els del vestíbul de La Sagrera - Meridiana.
• Canviar el nom de l'estació per "Clot", i així acabar amb un dels nusos de nomenclatura de la ciutat.
• Estètica neorodalies per tota la senyalització i assassinar els rètols antics i els reciclats per la part del darrere amb una enganxina blanca.
• Elevar l'andana, cosa que ja s'està fent a Passeig de Gràcia.
• La decoració del nivell d'andana amb planxes d'alumini, i si s'escau, quelcom de color verd al sostre a les andanes 1 i 2 i blau a les andanes 3 i 4, estil andana de la L9/L10 a La Sagrera.
• El final d'andana, problema més greu, rehabilitat l'accés per a sortida d'emergència adeqüada i decent, i barrar-li el pas als passatgers en el dia a dia, no com en l'actualitat que tothom hi pot pujar.
• Més i millor iŀluminació per a extirpar l'impressió depriment de l'estació.

Aquesta és la meva idea, crec que factible quan el govern tingui diners. Esperem algun dia veure El Clot - Aragó com una estació decent!

2 comentaris:

  1. Em temo que Clot quan obri Sagrera AVE o com es vagi a dir la estació de La Sagrera-Sant Martí (pel video de abans sembla llogic que s'acabi dient aixi tot i que a saber). Però diria que està previst tancarla quan entri en funcionament la estació de Sagrera. Em temo que Clot té els dies contats, tot i que sabent que ves a saber quan obrirà Sagrera-AVE o Sagrera-Sant Martí o com es vagi a dir, s'hauria de fer un esforç per a que tot i dins de la provisionalitat fer de Clot una estació mig decent.

    ResponElimina
  2. Justament avui hi he passat, he agafat un R1 cap a L'Hospitalet, i de la foto que hi ha al post, la meitat de les llums no anaven i encara era mes tètric.

    No crec que la facin desaparèixer, crec que seria un error monumental i penalitzaria la intermodalitat de la L2 amb Rodalies, que ja prou fotuda està.

    Crec que li vindria molt bé un rentat de cara profund, i ara que l'estàn adaptant, podrien aprofitar-ho... però bé, tot a mitges i després l'altra meitat, com sempre es fa en aquest país...

    ResponElimina