dimecres, 23 de febrer del 2011

Proposta per al Metro de Barcelona

He llegit moltes vegades llibres o guies que expliquen que, per exemple, Jaume I era una estació del Gran Metro al principi de la seva història, que Espanya tenia originalment tres vies, o la història comuna de les línies 2 i 5.

Però el que em crida l'atenció és que això al Metro no hi apareix. Estaria bé que, donat l'abundant material fotogràfic i documental que existeix, a algune estacions emblemàtiques i/o transitades, com Catalunya, Lesseps, Sagrada Família, La Sagrera o Sants Estació s'expliqués amb una placa semblant a les que hi ha als passadissos amb els termòmetres de la línia, la història de l'estació o la línia on es coŀloquin.

L'estètica d'aquests panells aniria en sincronia amb la imatge corporativa de TMB (perquè no també FGC?) i un disseny inicial incorporaria el títol (Història de l'estació/línia X), a l'esquerra fotos i/o documents, i a la dreta una explicació.

Crec que la gent mentre espera a l'andana s'ho llegiria i també seria didàctic.

Bona idea?

Esquema de la idea. També hi hauria una versió per a línies senceres.
 

1 comentari:

  1. L'estació de La Sagrera té espai als vestíbuls per a posar-hi exposicions temporals. O també podrien fer com a estacions de la L9 i posar fotografies del metro, antigues i/o actuals.

    La recent estació de Badalona | Pompeu Fabra té fotografies dels Dimonis que cada any han cremat i força informació de la Baetulo romana, amb un estil molt museístic, per què no fer quelcom semblant a La Sagrera o altres estacions amb història com bé dius tu?

    ResponElimina